random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random random

Fejléc

PIPE Körömforma

A hétköznapokban könnyen lehet használni a csapott formája miatt. Olyan vendégeknek ajánlom, akik szeretik a hosszú és feltűnő körmöket.

Pipe köröm Pipe köröm

Jelentése „Cső” és az extreme körömformák közé tartozik.
Cső formáját szemből nézve adja. Oldalnézetből a köröm alsó és felső vonala teljesen párhuzamos egymással. Sarka van az alsó vonalon és a szabadszél vége 45 fokban alá van reszelve. Az aláreszelésből adódik, hogy felülnézetből a köröm vége teljesen kerek. Ennél a formánál az 50% hajlítás elengedhetetlen.
Ebből a körömformából építhetünk rövid és hosszú körmöket is.
Építhető porcelánból és zseléből egyaránt, viszont az extreme körömformákat célszerű porcelánból építeni.
Ezt a körömformát nem lehet tölteni illetve maximum csak egyszer. Csak tőtöltést lehet alkalmazni.

Orosz mandula

Az orosz mandula egy hosszú oldalfalú, de szűkülő forma, ezért a széles körmű vendégek számára ajánlanám elsősorban.

Orosz mandula Orosz mandula

Az orosz mandula az extreme formákhoz tartozik, egy erősen hajlított forma.

Építés:
- Porcelán alapanyagból.
- Színes illetve francia verzió.
- A sablon felemelkedik, csúcsban zárul.
- Párhuzamosan építjük az oldalvonalakat.
- Keresztben reszelem a párhuzamosság miatt.

Felülnézetből mandulaformát láthatunk. Oldalnézetből a balance pont és a köröm vég teljesen párhuzamos az oldalvonallal, ha pedig belenézünk magunkkal szemben, akkor egy patkóformát láthatunk a hajlítás miatt.

Ez a forma rövid verzióban is elkészíthető. A hétköznapokban tökéletesen kényelmesen használható. Így készül lépésről lépésre.

Gótikus mandula

A gótikus mandula karcsú és kecses forma. Széles körmű vendégeknek ajánlanám, de természetesen bárkinek elkészíthető.

Ez a körömforma az extreme formák közé tartozik.
Építés:
- Porcelán alapanyagból.
- Főként francia verzió.
- A sablont egyenesen helyezzük fel, elejét csúcsba zárva. Itt is hajlítunk.
- Egyenesen építem az oldalvonalakat.
- Hosszában reszelem.

A mindennapok köröm formája.

Paraffinos kéz- és lábápolás

A kiszáradt, repedezett, érzékeny bőrre tökélete megoldás a paraffin kezelés.

Kézen történő paraffin fürdő esetében a kezeket – akárcsak a lábakat – fertőtlenítjük, majd eltávolítjuk az elhalt hámsejteket.
Ezt követően a kezeket egymás után 3-szor belemártjuk a paraffinba nyitott ujjakkal, ezáltal az ujjak közé is kerül paraffin. Nylon kesztyűt, majd 1 ujjas frottír kesztyűt húzunk, ettől fokozottabb lesz a "dunszthatás". A nylon kesztyűvel lehúzzuk a kézről 10-15 perc után a kihűlt paraffint.
A vendég kezéről eltávolított anyagot a szemetesbe dobjuk. Ennek természetesen akkor is így kell történnie, ha a lábról távolítjuk el a paraffint.
Célszerű a pedikűr és manikűr után beiktatni a paraffin kezelést. A vendég így 15-20 perccel tölt el több időt nálunk, viszont wellness érzésben lesz része. A lábápolás alatti időt kihasználva a kezeken paraffin pakolást alkalmazunk. Természetesen a manikűr alatt is lehet a láb paraffin kezelést alkalmazni.

Paraffin Paraffin

A paraffinos kézápolást kúraszerűen kell alkalmazni, attól függően, hogy mennyire van kiszáradva a kéz bőre. Általánosságban elmondható, hogy az első két héten 2 alkalom, utána ismét két hétig 1 alkalom, majd kéthetente 1 alkalom ajánlott a megfelelő állapot eléréséhez.

Almond SPA manikűr és kézápolás

A kezelés eredménye látványos, hosszútávon hatásos. Száraz, igénybevett bőrű vendégeimnek ajánlom, de a téli időszakban minden bőrtípusra kiválóan alkalmas, magas glicerin tartalmának köszönhetően megóvja a kezet a kiszáradástól és berepedezésektől.

A folyamat a következő:

1. ALMOND MILK BATH
A kezet ALMOND MILK BATH olajos vízben áztatjuk, 2-5 percig.
2. A körömbőr ápolása
Letapadt bőrrészek eltávolítása, elhalt bőrdarabok kivágása, körömhossz formázás.
3. Radírozás és bőrtáplálás
A kezet ALMOND MOITURE SCRUB-bal (kézradír) masszírozom. Ezzel a kezeléssel az elhalt hámsejteket távolítom el.
4. Tápláló-relaxáló maszk
Bőségesen bekenem a kezeket ALMOND ILLUMINATING MASQUER-rel (kézmaszk) és egy előmelegített törölközőbe tekerem 5 percre.
5. Masszírozás
ALMOND HYDRATING LOTION-nal (kézhidratáló) illetve ALMOND SOOTHING CREME-mel (kéztej) ami a mandulán kívül kakaóvajat is tartalmaz.
6. Polírozás, igény szerint lakkozás

Japán manikűr

A japán manikűr a manikűr egy speciális technikája. Ez egy fényesítő, erősítő eljárás, melynek során méhviaszt polírozunk a körömbe így a normál manikűr után a köröm egy olyan kezelést kap, amivel egészségesebb, erősebb és csillogóan szép lesz.

Visszaadja a körmök természet-adta szépségét, fényét és elősegíti az egészséges köröm növekedését. Hatására természetes körmeink komfort érzetet nyújtatnak mindennapi életünkhöz.
A méhviasztól erősödik a köröm, a kezeléstől élénkül a természetes köröm „színe” -kezelésenként egyre jobban-, a fénye pedig rendkívül tartós (nem kopik, mert az anyag a körömlemezbe „épül”). Mivel a méhviasz lényegében feltölti a köröm anyagát, így annak simább és egyenletesebb lesz a felülete. Barázdált körmök esetén, folyamatos kezeléssel, szép simává lehet varázsolni. A hatóanyagok mindenféle vegyi anyagtól mentesek.

Japán manikűr nagyon gyenge körmök esetében – vagy műköröm eltávolítása után ajánlott, kúraszerűen hetente lehet alkalmazni legalább egy hónapig, így észrevehetően erősödik a körömlemez. A kúra után a kezelést 2-3 hetente ajánlatos megismételni a feljavított állapot megőrzése érdekében.

A japán manikűrrel kezelt körmöket nem ajánlatos lakkozni (valamint erős tisztító-, és vegyszerek használatánál használj gumikesztyűt), mert az kioldja a bedolgozott méhviaszt.
Műkörömre nem javasolt, és műköröm készítése előtt sem alkalmazzuk!

Lábléc